Yeşil Soğan Hangi Ayda Ekilir?
Yeşil soğan hangi ayda ekilmesi gerektiğini alanında uzman kişiler; İlkbahar, Sonbahar ve Yaz Aylarında ekilmesinin daha verimli bir hasat olması için ideal zamanlar olduğunu belirtmiştir. Bu aylarda ekeceğiniz Yeşil Soğan tohumu sizlere bol ve verimli bir hasat imkanı sağlayacaktır. Farklı zaman aralığında ekilmesi taktirinde herhangi bir verimi olma ihtimali oldukça düşüktür.
Yeşil Soğan Nasıl Ekilir?
Yeşil soğan ekiminin nasıl gerçekleştiği oldukça önemlidir. Verimli bir hasat için hangi aralıklarda ekildiği ve periyodik zamanlar ile bakımının yapılması şarttır. Öncelikle ekim için Yeşil Soğan tohumunu 1 gün su içerisinde bekletmeniz gerekir. Bu işlemi ekeceğiniz tüm tohumlar için kullanabilirsiniz. Tohum demlenmesi; verimli ve lezzetli bir hasat için önerilmektedir. Tohumlarınız demlenirken; tohumu ekeceğiniz kap ya da saksının içerisindeki toprağı biraz nemlendirerek ekime hazır hale getirmelisiniz. Sonrasında demlenmiş tohumunuzu, toprağın birkaç santim derinliğine bırakabilirsiniz. Tohum sayısı birkaç adet olması yeterlidir. Toprağa bıraktığınız tohumun üzerine toprak ekleyin ve fısfıs yardımıyla nemlendirin. Bu işlemlerin sonunda toprağın üstünü ve etrafını naylon bir poşet ile kapatmanız gerekir.
Yeşil soğan tohumu ortalama 6 ila 10 gün içerisinde çimlenecektir. Elbette kullandığınız tohum kalitesine göre bu süre farklılık gösterebilmektedir. Tohumlar çimlendikten sonra üzerindeki naylon poşeti kaldırıp, güneş ile olan temasını engellemeniz gerekmektedir. Bu işlemlerin sonrasında çimin, fide olmasını beklemeniz gerekir. Kısa bir süre içerisinde ortalama 5 – 7 santim arasında bir fide gün yüzüne çıkacaktır. Bu fideyi daha büyük bir saksı ya da bahçenize rahatlıkla ekebilir ve Yeşil Soğan hasat zamanını bekleyebilirsiniz.
Yeşil Soğan’ın Faydaları Nelerdir?
Yeşil Soğan lezzeti kadar faydalarıyla da bilinmektedir. Günümüzde oldukça sık tüketilen bu özel sebze; sağlık için olmazsa, olmazlardandır. Birçok rahatsızlık için bire bir mücadelede etkilidir Genel olarak Yeşil Soğan’ın faydaları şu şekilde listelenmektedir;
- Kalp sağlığını korur.
- Düzenli kullanımlar ile bağışıklığı güçlendirir.
- Dengeli kullanımlarda sindirim sistemini rahatlatır.
- Kan akışını dengeleyerek; tüketiciyi konforlu bir yaşam sunar.
- Diyabet, kanser gibi rahatsızlıklar için önerilmektedir.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.