Biber Tohumu Ne Zaman Ekilir?

Biber Tohumu Ne Zaman Ekilir?

Biber tohumu genellikle İlkbahar, Sonbahar ve Yaz aylarında ekilmesi önerilmektedir. Bu dönemlerde ekilecek Biber tohumu hasat için en verimli aylardır. Doğru bir ekim sayesinde alabileceğiniz en verimli hasat olmasını sağlayabilirsiniz.

Biber Tohumu Nasıl Ekilir?

Biber tohumu nasıl ekildiği oldukça önemlidir. Doğru ve gerekliliklerini yerine getiren bir ekim operasyonu; olmazsa, olmazlardandır. Öncelikle Biber tohumunu 1 gün su içerisinde bekletmeniz gereklidir. Tohumun demlenmesini sağlamak; içerisindeki mineralleri ve özleri hazır hale getirerek, ekim için eşsiz bir zemin sağlayacaktır. Tohumu ekeceğiniz kap ya da saksının içerisindeki toprağı bir miktar nemlendirmeniz gerekmektedir. Tabi, toprağın sıcaklığının 10 ile 13 derece olması kafidir. Demlenen tohumunuzu toprağın ortalama birkaç santim derinliğine bırakın ve üzerini toprak ile örtün. Fısfıs yardımıyla toprağı tekrardan ıslatın. Sonrasında naylon bir poşet ya da streç bir film ile tamamını kapatın. Poşetin şeffaf olmasına dikkat etmenizde fayda var. Tohumun çimlenme takibini yapmak için sürekli poşeti açmanız pek sağlıklı olmayacaktır.

Biber tohumu ortalama 15 ila 20 gün arasında çimlenmesi mümkün olacaktır. Elbette kullandığınız tohumun doğallığı ve kalitesi bu süre de ufak, tefek değişiklikler sağlaması mümkündür. Tohumunuzun çimlendiğini fark ettikten sonra üzerindeki poşeti kaldırarak; güneş ile temasından sakının. Sonrasında tohumun fide haline gelmesi için kısa bir süre daha nemlendirme işlemlerinize devam edin. Fide haline gelen Biber tohumu ortalama 5 – 6 santim olacaktır. Sonrasında fideyi bahçenize ya da büyük bir saksınıza dilediğiniz gibi ekebilirsiniz.

Biberin Faydaları Nelerdir?

Acısıyla, tatlısıyla sofralarımızdan eksik olmayan Biberler aslında insan sağlığı için oldukça önemlidir. Bünyesinde birçok vitamini ve minerali barındıran Biber, tüketicilere sağlıklı bir hayatı bahşediyor. Gene olarak Biberin faydaları şu şekilde sıralanabilinir;

  • Lif yapısı ve acı etkisiyle metabolizmayı hızlandırır.
  • Fizyolojik ve Farmajolik etkisine sahiptir.
  • İnsan bilincini dinç tutar.
  • Grip, öksürük ve nezle gibi viral salgınlarda tam koruma sağlar.
  • Ağrı kesici etkisi bulunmaktadır.
  • Düzenli kullanımlarda bünye’ye etken vitaminleri aktarmaktadır.
  • Vücut direncini arttırabilme özelliğine sahiptir

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz